dilluns, 15 de novembre del 2010

"L'ÈXIT D'INTERNET 2.0"

Aquest article comença parlant de la revolució d’internet, és a dir, de com ha anat evolucionant amb el pas dels anys, i com d’integrat està ja a les nostres vides.
A continuació aprofundeix en un estudi realitzat per Alexa.com, en quines són les webs més freqüentades del moment.

Encapselant el rànquing trobem a google: Aquesta és la web més visitada de tot el món, formada per una pantalla d’inici simple, ens permet cerca informació de tot tipus a través de la xarxa.

En segon lloc trobem Facebook, que seria el que s’anomena una web 2.0, ja que obté una part del seu benfici a través de les accions dels usuaris, aquesta pàgina web (facebook), va ser creada per un estudiant de Hardvar anomenat Mark Zuckerberg, aquesta és una xarxa social que et permet compartir imatges, comentaris amb amics etc. Actualment té uns 500 milions d’usuaris i 200 milions de visites al mes.

I continuant amb les webs 2.0, trobaríem en el tercer lloc del rànquing a youtube, una pàgina que et permet compartir vídeos, tendències, activitas d’oci etc.


Opinió personal

Crec que aquesta noticia mostra clarament, com l’evolució progressiva d’internet ha fet que sigui una de les nostres eines més utilitzades del moment, ja que ens permet treballar de forma més ràpida i eficaç.
 I a més tenim l'oportunitat de gaudir de pàgines web com: google, facebook o youtube (entre altres), que ens ofereixen tot un ventall ampli d’opcions i oportunitas per conèixer, compartir o informar-se.

dijous, 11 de novembre del 2010

PRESENTACIÓ DE FOTOS "ON-LINE"


Aquest dies hem estat treballant la presentació de fotos on-line, per fer-ho he utilitzat la pàgina http://www.slide.com/, una web molt fàcil d’utilitzar.

Un cop has entrat a la direcció, has d’anar a un icona de la part superior esquerre que diu “crear”, i veuràs que t’apareixeran unes quantes opcions, però hauràs de clissar la que diu “crear un slideshow”, immediatament et sortirà una pantalleta més petita que serà on aniran apareixent les fotos quan estiguin carregades.

Per pujar les fotos que tu vols, has de fer clic al botó “buscar”, i després busca les fotos a la carpeta on les tinguis, selecciona-les i mica en mica s’aniran carregant a la pantalla del slideshow, un cop estiguin totes les fotos, retoca-les i afegeix efectes per a que la presentació quedi més bonica, el programa et permet: escollir el fons de les fotos, canviar-li el color, posar-li un marc...

Quan ja creguis que has acabat la teva presentació, clica a “guardar archivo”, i veuràs que et donarà un link, aquest link és el de la teva presentació, i el que hauràs de copiar per poder penjar-la al blog.

Aquí us he deixat una petita mostra de què és el que pot fer aquest programa, aquesta presentació és de la sortida que vam fer a Montserrat fa unes setmanes.

Espero que us serveixi d’ajuda!!!