dimarts, 18 de gener del 2011

NAVEGADORS

Un navegador és un programa o software, normalment gratuït, que ens permet cercar i visualitzar pàgines web a través d’Internet, a més permet accedir a altra tipus d’informació que es troba allotjada en pàgines web com ara: vídeos, imatges, àudio…


La forma de funcionar d’un navegador es bastant senzilla; es comunica amb el servidor a través del protocol HTTP i li demana l’arxiu sol.licitat en forma de codi HTML, després l’interpreta i el mostra a la pantalla per a l’usuari.


A continuació enumeraré els diferents navegadors que podem trobar, comparant una mica quines són les seves diferències en quant a la forma de funcionar...


GOOGLE CHROME: Per conèixer bé els avantatges que presenta Google chrome hem d’explicar les seves funcions per apartats:



VELOCITAT: Aquest navegador s’ha dissenyat per ser ràpid en tots els aspectes possibles: és ràpid d’iniciar des de l’escriptori, carrega les pàgines web amb gran velocitat i executa les aplicacions web més complexes amb gran rapidesa.



 SENZILLESA: La finestra del navegador de Google Chrome és més eficient, polida i senzilla. Inclou funcions que s’han dissenyat per proporcionar eficiència i facilitat d’ús.
La finestra del navegador de Google Chrome és més eficient, polida i senzilla. Per exemple, podeu cercar i navegar des del mateix quadre i organitzar les pestanyes com més us convingui, d'una manera ràpida i fàcil. Per tant et permet dur a terme funcions molt avançades però d’una forma molt més senzilla.
Aquí us deixo un vídeo que hem va sembla molt curiós la primera vegada que el vaig veure. Explica d’una forma molt original com s’organitza Google Chrome.







v  SEGURETAT: Google Chrome s'ha dissenyat per proporcionar més seguretat a la web mitjançant una protecció incorporada contra programes maliciosos. Té actualitzacions automàtiques per garantir que el navegador estigui actualitzat amb les darreres actualitzacions de seguretat.
Aquí va un anunci molt curiós sobre la seguritat de Google Chrome.




v  ALTRES FUNCIONS: Google Chrome té moltes funcions útils incorporades, incloses les extensions, la traducció al navegador, els temes i molt més.

          
INTERNET EXPLORER: Conegut comunament com IE, és un navegador web creat per Microsoft per al sistema operatiu Microsoft Windows des de 1995. Aquest ha estat el navegador web més utilitzat a Internet des de 1999 fins a l’actualitat.
Internet Explorer ha estat dissenyat per a fer ús d’una gran àmplia gamma de pàgines web i per proporcionar funcions concretes dins del sistema operatiu, incloent Windows Update.


MOZILLA FIREFOX: És un navegador lliure desenvolupat a partir del projecte mozilla. L’objectiu de Firefox és desenvolupar un Mozilla més petit, lleuger i ràpid mitjançant l’extracció i redisseny del component de navegador Mozilla.
Aquest navegador és multiplataforma i utilitza el llenguatge d’interfície XUL.
La característica que fa que Mozilla destaqui sobre altres navegadors és la seva seguretat a la xarxa.


Les diferències claus entre Mozilla Firefox i Internet Explorer són:
A diferencia de IE, Mozilla té més velocitat, les pestanyes agilitzen i economitzen el espai del teu PC, a més permet fer recerques directes a la barra de ebay, yahoo, wikipedia...
Per tan es podria considerar que Mozilla Firefox és més pràctic que IE.


SAFARI: És un navegador web desenvolupat per Apple per al seu sistema operatiu Mac OS X. La versió 3 estarà disponible per a Windows XP i Windows Vista, segons va anunciar Steve Jobs en la WWDC.
Algunes de les característiques prinicipals d’aquest navegador són:
v  Interfície de navegació per pestanyes, la qual permet arrossegar les pestanyes per a reordenar-les, moure-les entre finestres, o crear noves finestres a partir de pestanyes.
v  Maneig de favorits similar al disseny del programa informàtic de gestió de música iTunes.
v  Una barra de recerca web, amb la possibilitat de modificar la seva longitud.
v  S’utilitza el cercador Google para Mac OS X i Google o Yahoo! per a recerques sota Microsoft Windows.
v  Bloqueig de finestres emergents.
v  Correcció ortogràfica a l'emplenar camps de text...

                 
Existeixen molts altres tipus de navegadors com per exemple: Opera browser, K-meleon, Flock, SRWare, Flash Peak, Lunascape Browser, Maxthon Browser, Avant Browser..; però he volgut destacar els més utilitzats pels usuaris.


ESTADÍSTIQUES
De fet, les estadístiques revelen que: Internet Explorer és el navegador més utilitzat amb un 85,17%, un 0,65% menys que fa un temps.
Mozilla es troba amb un 11,79%, augmentat un 0,56% i safari un 2,02%.
Deixant enrere a Opera amb un 0,79 i Netscape un 0,15%.

CONCLUSIÓ
Després d’analitzar les característiques de cada navegador una per una, jo personalment recomano Google Chrome com a navegador principals: per la seva seguretat, rapidesa, i fàcil accessibilitat a totes les pàgines.
Sent un navegador que et permet fer una recerca molt àmplia i variada de les pàgines, això si, d’una forma molt fàcil.
Tot i que sempre és recomanable tenir més d’un navegador al teu ordinador!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada