dijous, 14 d’octubre del 2010

ELS SISTEMES OPERATIUS





  1. QUÈ ÉS UN SISTEMA OPERATIU?


El sistema operatiu és el programa més important que executa un ordinador ja que és l’encarregat de gestionar tots els components físics de l’equip informàtic i de fer possible l’execució de les aplicacions i les utilitats.
Així doncs, podem dir que el sistema operatiu és el programa que comunica les aplicacions finals d’usuari amb el maquinari de l’ordinador.


  1. PER A QUÈ SEVEIX?


El sistema operatiu té un munt d’aplicacions que van des del sistema que arranca l’ordinador o el que administra tots els fitxers dins del disc dur fins a aplicacions més properes a l’usuari com ara: el bloc de notes, programes de dibuix, reproductors multimèdia...
Altres funcions del sistema operatiu:


    • Reconeixement de la connexió del teclat.
    • Enviar la informació a la pantalla.
    • Controlar els dispositius perifèrics (entrada, sortida i entrada/sortida)... 




  1. TIPUS DE SISTEMES OPERATIUS


  • Microsoft Windows: és una sèrie de sistemes operatius i interfícies gràfiques d'usuari produïts per Microsoft. Actualment és el sistema operatiu més utilitzat. Està format per diferents versions aptes tant per l’ús domèstic com empresarial. Existeix una versió més reduïda que és windows mobile, específica per a la PDA, telèfons mòbils...







    • GNU/Linux: Fou desenvolupat inicialment per Linus Torvalds, i distribuït amb la llicència GPL de GNU. Normalment, el nucli es distribueix amb el conjunt d'utilitats de GNU, entorns d'escriptori i altres aplicacions, formant un sistema operatiu complet. Aquest sistema és cada cop  més utilitzat a l’àmbit educatiu, a més té l’aventatge de ser gratiuït.

                            
  •  MAC OS X: és una versió del sistema operatiu que utilitzen els ordinadors Macintosh, i que es basa en un nucli Unix. Tot i que no va ser la primera interfície gràfica, sí que va ser un dels sistemes amb més éxit per la seva accessibilitat en quant a preu. Mac OS X va introduir tota una série de noves funcions per incloure un gran nombre de funcions per introduir una plataforma més viable.                                                                         

diumenge, 10 d’octubre del 2010

PRESENTACIÓ

Hola, sóc l’Andrea i fa pocs dies vaig crear-me un bloc en aquesta pàgina.

La finalitat principal d’aquest bloc és treballa l’optativa d’informàtica de 4t d’ESO, en el qual estic enllaçada amb tots el companys de la mateixa assignatura. En aquest bloc pujarem articles, comentaris i feines que prèviament haurem treballat a classe i que ens hauran donat les instruccions per com fer-ho.

A més aquest bloc té una altra finalitat; sent aquest l’últim curs a l’escola també l’aprofitarem per anar penjant tots els records, fotografies o dedicatòries dirigides als nostres companys, per tal que tots puguem tenir un bon record.



Ja que vaig dir que m'agradaria viatjar, aquest és un dels llocs on m'agradaria anar: NOVA YORK!



També m'agradaria anar a LONDRES!

ON US AGRADARIA VIATJAR?