dilluns, 14 de març del 2011

XARXES SOCIALS

Orkut: És una xarxa social promoguda per Google des de gener del 2004. La xarxa està dissenyada per a permetre als seus usuaris fer nous amics o mantenir els ja existents.
Permet crear “comunitats” que agrupen persones d'acord als seus gustos i interessos, en diferents categories, per exemple: activitats, negocis, jocs, música, mascotes, religió, escoles, menjars, preferències sexuals, i algunes més.
Fins fa poc temps només podien accedir a aquesta xarxa aquelles persones que rebien una invitació d’ algú que ja pertanyia, però avui dia qualsevol persona pot accedir tenint un compte en algun Servei Google.
La seva apariència és força simple: podem trobar les opcions bàsiques per configurar el teu perfil, fer recerca d’amics... A més ofereix les opcions de Google com ara traductor, imatges, noticies...

       












Windows Live Spaces: Era un dels serveis que oferia Windows Live com una plataforma per a blogs. Va ser creat al desembre de 2004 sota el nom de MSN Spaces.
Però l’Octubre de 2010 va decidir tancar, donant la oportunitat a tots els seus usuaris de passar el seu contingut a WordPress.

Second Life: És un mon virtual en 3D que permet a l’usuari viure una vida paral·lela (una segona vida) sota l’apariència d’una avatar o resident.
La major part del contingut d’aquesta pàgina es creada pels propis usuaris; cal destacar que no és un joc sinó un espai d’intercanvis que permet simular la vida real.

Després d’haver entrat a aquesta pàgina hi haver cercat per conèixer el seu format, et dona la sensació d’estar dins d’un videojoc; pel fet que navegues a través de personatges que tu mateix crees i pel seu aspecte futurista.




   












LinkedIn: És una xarxa social enfocada ca Pals professionals i el món dels negocis. Vas ser fundada als Estats Units el desembre de 2002. El objectiu principal d’aquesta xarxa és posar en contacte i establir col·laboracions entre professionals qualificats. A més d’això té altres aplicacions com ara: crear grups d’interès al voltant d’iniciatives o projectes concrets, fer preguntes o publicar i buscar llocs de treball.
Aquesta pàgina pel que he pogut comprovar, fomenta mont el contacte entre grups de persones que tenen en comú el seu àmbit professional i es que quan vols registrar-te et demana que diguis que has estudiat, a on, a que et dediques a l’actualitat...

   
 


















Friendster: Aquesta xarxa social va ser crada l’any 2002 a Mountain View, California, per dos programadors informàtic. L’objectiu prinicapl d’aquesta web era crear un nou concepte dins del camp de les “dating dates”, és a dir, un lloc per buscar parella.




                                                                                             


eConozco: Red social enfocada al ambit més profesional i dels negocis, permet conèixer grups de persones que comparteixin amb tu professió o altres aspectes laborals.
La seva aparièncai és prou senzilla i per tan és fácil de navegar a través d’ella.


         






















Evidentment trobem altres xarxes socials molt més conegudes, com és el cas de Twitter, Facebook, My Space.

OPINIÓ PERSONAL

Personalment crec que el fet que tinguem al nostre abast xarxes socials que ens permetin conèixer altres persones arreu del món està molt bé; però alhora penso que pot arribar a presentar molts inconvenients ja que per desgracia no tothom sap donar-li l’ús amb el qual realment s’han creat, com bé pot ser l’excés de dades personals, imatges que no siguin adequades…
Per això crec que donant-li un bon ús poden ser una gran eina de profit no només per conèixer o fer nous amics, sinó també per trobar a gent que et pot ajudar en el teu àmbit més professional.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada