dilluns, 20 de desembre del 2010

BON NADAL

Per fi ha arribat el Nadal, una època molt bonica per compartir amb aquells que més estimem.
Aquesta setmana a l'optativa d'informàtica, hem creat postals de Nadal per fer posteriorment un vídeo recopilant les de tots els companys.
La meva postal felicita el Nadal en diferents idiomes. Espero que us agradi.


Un cop més us desitjo que tots passeu un BON NADAL!!!

dimecres, 8 de desembre del 2010

MOVIE MAKER

Aquestes setmanes hem estat treballant amb windows movie maker, un programa que et permet crear vídeos afegint música, efectes, crèdits, lletra...

El nostre treball consistía en escollir una cançó, i explicar amb imatges el que ens deia la lletra, jo he agafat la cançó titulada "Stay the night" del nou àlbum de James Blunt.



Un cop ja vam tenir el vídeo editat, ens hem creat un compte de youtube en el qual hem pujat aquest treball. Per a crear-se un compte a youtube has de seguir uns passos molt fàcils: Clicar a "Crear Cuenta", i a partir d'aquí configurar amb el teu nom d'usuari, contrasenya etc. Això sí, s'ha de tenir en compte la privacitat del teus vídeos per evitar que persones que tu no vols puguin accedir a les teves reproduccions!


Aquí us deixo el vídeo, espero que us agradi!
Adjunto la URL del meu canal per que pogueu visitar-lo: http://www.youtube.com/user/andreasamc?feature=mhum


dilluns, 15 de novembre del 2010

"L'ÈXIT D'INTERNET 2.0"

Aquest article comença parlant de la revolució d’internet, és a dir, de com ha anat evolucionant amb el pas dels anys, i com d’integrat està ja a les nostres vides.
A continuació aprofundeix en un estudi realitzat per Alexa.com, en quines són les webs més freqüentades del moment.

Encapselant el rànquing trobem a google: Aquesta és la web més visitada de tot el món, formada per una pantalla d’inici simple, ens permet cerca informació de tot tipus a través de la xarxa.

En segon lloc trobem Facebook, que seria el que s’anomena una web 2.0, ja que obté una part del seu benfici a través de les accions dels usuaris, aquesta pàgina web (facebook), va ser creada per un estudiant de Hardvar anomenat Mark Zuckerberg, aquesta és una xarxa social que et permet compartir imatges, comentaris amb amics etc. Actualment té uns 500 milions d’usuaris i 200 milions de visites al mes.

I continuant amb les webs 2.0, trobaríem en el tercer lloc del rànquing a youtube, una pàgina que et permet compartir vídeos, tendències, activitas d’oci etc.


Opinió personal

Crec que aquesta noticia mostra clarament, com l’evolució progressiva d’internet ha fet que sigui una de les nostres eines més utilitzades del moment, ja que ens permet treballar de forma més ràpida i eficaç.
 I a més tenim l'oportunitat de gaudir de pàgines web com: google, facebook o youtube (entre altres), que ens ofereixen tot un ventall ampli d’opcions i oportunitas per conèixer, compartir o informar-se.

dijous, 11 de novembre del 2010

PRESENTACIÓ DE FOTOS "ON-LINE"


Aquest dies hem estat treballant la presentació de fotos on-line, per fer-ho he utilitzat la pàgina http://www.slide.com/, una web molt fàcil d’utilitzar.

Un cop has entrat a la direcció, has d’anar a un icona de la part superior esquerre que diu “crear”, i veuràs que t’apareixeran unes quantes opcions, però hauràs de clissar la que diu “crear un slideshow”, immediatament et sortirà una pantalleta més petita que serà on aniran apareixent les fotos quan estiguin carregades.

Per pujar les fotos que tu vols, has de fer clic al botó “buscar”, i després busca les fotos a la carpeta on les tinguis, selecciona-les i mica en mica s’aniran carregant a la pantalla del slideshow, un cop estiguin totes les fotos, retoca-les i afegeix efectes per a que la presentació quedi més bonica, el programa et permet: escollir el fons de les fotos, canviar-li el color, posar-li un marc...

Quan ja creguis que has acabat la teva presentació, clica a “guardar archivo”, i veuràs que et donarà un link, aquest link és el de la teva presentació, i el que hauràs de copiar per poder penjar-la al blog.

Aquí us he deixat una petita mostra de què és el que pot fer aquest programa, aquesta presentació és de la sortida que vam fer a Montserrat fa unes setmanes.

Espero que us serveixi d’ajuda!!!






dijous, 14 d’octubre del 2010

ELS SISTEMES OPERATIUS





  1. QUÈ ÉS UN SISTEMA OPERATIU?


El sistema operatiu és el programa més important que executa un ordinador ja que és l’encarregat de gestionar tots els components físics de l’equip informàtic i de fer possible l’execució de les aplicacions i les utilitats.
Així doncs, podem dir que el sistema operatiu és el programa que comunica les aplicacions finals d’usuari amb el maquinari de l’ordinador.


  1. PER A QUÈ SEVEIX?


El sistema operatiu té un munt d’aplicacions que van des del sistema que arranca l’ordinador o el que administra tots els fitxers dins del disc dur fins a aplicacions més properes a l’usuari com ara: el bloc de notes, programes de dibuix, reproductors multimèdia...
Altres funcions del sistema operatiu:


    • Reconeixement de la connexió del teclat.
    • Enviar la informació a la pantalla.
    • Controlar els dispositius perifèrics (entrada, sortida i entrada/sortida)... 




  1. TIPUS DE SISTEMES OPERATIUS


  • Microsoft Windows: és una sèrie de sistemes operatius i interfícies gràfiques d'usuari produïts per Microsoft. Actualment és el sistema operatiu més utilitzat. Està format per diferents versions aptes tant per l’ús domèstic com empresarial. Existeix una versió més reduïda que és windows mobile, específica per a la PDA, telèfons mòbils...







    • GNU/Linux: Fou desenvolupat inicialment per Linus Torvalds, i distribuït amb la llicència GPL de GNU. Normalment, el nucli es distribueix amb el conjunt d'utilitats de GNU, entorns d'escriptori i altres aplicacions, formant un sistema operatiu complet. Aquest sistema és cada cop  més utilitzat a l’àmbit educatiu, a més té l’aventatge de ser gratiuït.

                            
  •  MAC OS X: és una versió del sistema operatiu que utilitzen els ordinadors Macintosh, i que es basa en un nucli Unix. Tot i que no va ser la primera interfície gràfica, sí que va ser un dels sistemes amb més éxit per la seva accessibilitat en quant a preu. Mac OS X va introduir tota una série de noves funcions per incloure un gran nombre de funcions per introduir una plataforma més viable.                                                                         

diumenge, 10 d’octubre del 2010

PRESENTACIÓ

Hola, sóc l’Andrea i fa pocs dies vaig crear-me un bloc en aquesta pàgina.

La finalitat principal d’aquest bloc és treballa l’optativa d’informàtica de 4t d’ESO, en el qual estic enllaçada amb tots el companys de la mateixa assignatura. En aquest bloc pujarem articles, comentaris i feines que prèviament haurem treballat a classe i que ens hauran donat les instruccions per com fer-ho.

A més aquest bloc té una altra finalitat; sent aquest l’últim curs a l’escola també l’aprofitarem per anar penjant tots els records, fotografies o dedicatòries dirigides als nostres companys, per tal que tots puguem tenir un bon record.



Ja que vaig dir que m'agradaria viatjar, aquest és un dels llocs on m'agradaria anar: NOVA YORK!



També m'agradaria anar a LONDRES!

ON US AGRADARIA VIATJAR?